Cathrine Lykke Hagstrøm

Cathrine Lykke Hagstrøm - tandlæge og klinikejer

Cathrine Lykke Hagstrøm
Cathrine Lykke Hagstrøm og Poul Boel Jørgensen
Cathrine Lykke Hagstrøm

Mød Cathrine Lykke Hagstrøm


  • Uddannet tandlæge fra Københavns Tandlægeskole i 2004
  • Erfaring fra både børnetandplejen og private tandklinikker
  • Bosat på Falster siden 2008
  • Klinikejer siden 2013
  • Efteruddannet i akupunktur
  • I gang med udannelsen til kunstterapeut - en psykoterapeut uddannelse.
  • Har to børn
  • Gift med Poul Boel Jørgensen, som er daglig leder på tandklinikken.
  • Fritidsinteresser: Kunst og kreativitet. Har sit eget atalier. Læs mere på cathrinelykke.dk

Om at gøre en forskel for mennesker

Oprindeligt var det Cathrines Lykke Hagstrøms drøm at blive læge, men hun endte med at uddanne sig til tandlæge. "Jeg har altid vidst, at jeg ville uddanne mig indenfor sundhedssektoren, men kombinationen af håndværk og sundhedsfaglighed i tandlægefaget, tiltalte mig meget - og gør det stadig. Selvom vi har et fantastisk sundhedsvæsen i Danmark, er der utroligt mange mennesker, som har brug for hjælp til deres tænder", fortæller hun fra sin klinik, hvor et kæmpe foto af en birkeskov pryder væggen.


"Det påvirker os i ekstrem grad, hvis der er tandproblemer. Udover smerterne, tærer det på selvtilliden, hvis man ikke tør smile af frygt for, hvad andre tænker. Det er en meget stor tilfredsstillelse at være med til at give et menneske selvtilliden tilbage", fortsætter hun.


Håndværk og kreativitet

Håndværket fylder også udenfor arbejdslivet. Ved siden af klinikken ligger en bygning, som huser Cathrine Lykke Hagstrøms eget atalier. Her skabes kunst i alle former - fra små og store malerier til skulpturer og installationer. "Som tandlæge står jeg med et stort ansvar, og skal være 100% på for hver eneste patient. At slutte dagen i egne tanker foran et maleri betyder meget for mit virke som behandler. Her kobler jeg af og lader op, så jeg kan være der for patienterne og min familie".


Kunsten som behandlingsform
Ved siden af jobbet på klinikken er Cathrine Lykke Hagstrøm med at uddanne sig til kunstterapeut, som er en psykoterapeutisk uddannelse. 


Hele familien samlet
Efter selv at have drevet klinikken i 7 år, blev Cathrines mand, Poul Boel Jørgensen, i oktober 2020 ansat som daglig leder på tandklinikken. Poul Boel Jørgensen er oprindeligt uddannet biolog og blev tilbage i 2007 ansat i Knuthenborg Safaripark som formidler og siden som event manager. "Vi boede i et bofællesskab i Birkerød nord for København, da jeg tilfældigvis faldt over et stillingsopslag fra Knuthenborg, som jeg bare måtte reagere på. Jeg var så heldig at få jobbet, og efter et års ansættelse, valgte vi at flytte til Falster. Så det er faktisk ret tilfældigt at vi er endt på Sydhavsøerne, men vi har bestemt ikke fortrudt det", fortæller Poul Boel Jørgensen fra det lille byhus i Nykøbing Falster, som nu også er hans arbejdsplads. Lige bag klinikken ligger Nykøbing F Realskole, hvor parrets to børn går, så nu er hele familien samlet.