Tandlæge eller- plejer?

Hvilke behandlinger laver hhv. tandplejeren og tandlægen?


Det er vigtigt at komme regelmæssigt til eftersyn på en tandklinik, så du undgår problemer med tænderne og mundsygdomme forebygges - og opdages i tide, hvis uheldet alligevel er ude.

Der er rigtig mange, som har brug for tandlægens hjælp, f.eks. ved akut opståede smerter, caries eller større behandlinger. Vi gør vores yderste for at hjælpe alle i tide, og det betyder at du indimellem vil opleve at komme til eftersyn hos tandplejeren, fremfor altid hos tandlægen, som du har gjort hidtil. At udnytte hver af behandlernes særlige kompetencer, giver den største tryghed for vores patienter - og sikrer at der er tid at hjælpe til dig, når du har brug for det. Herunder kan du læse om, hvad de to behandlere hjælper dig med.

Behandling hos tandplejeren
P1007186

Tandplejerens behandlinger

Tandplejeren laver eftersyn, tandrensninger, paradentose-behandlinger og tager også aftryk og røntgenbilleder. Hvis der på baggrund af undersøgelse og røntgen viser sig at være behov for behandling hos tandlægen, er det tandlægen som ud fra tandplejerens notater laver en behandlingsplan.

Selvom du går til regelmæssigt eftersyn hos tandplejeren og ikke har caries eller paradentose, vil eftersynet med mellemrum blive foretaget af  tandlægen. Det giver en tryghed for vores patienter, at de kender begge klinikkens behandlere.

Tandlægens behandlinger

Tandlægen kan naturligvis udføre alle de behandlinger, som tandplejeren kan. Men ofte fokuseres tandlægens ressourcer på behandlinger som kun tandlægen kan udføre, såsom plastfyldninger ved caries (hul i tænderne), rodbehandlinger, kroner, broer og implantater. Mindre kirugiske indgreb varetages også af tandlægen, mens mere komplicerede operationer foretages af klinikkens tilknyttede kirurg.


Tandplejeren og tandlægen arbejder tæt sammen for at sikre dig den bedst mulige behandling.