Hygiejnetillæg

Hygiejnetillæg

Covid-19 har betydet markant øgede udgifter til ekstraordinære værnemidler for tandklinikken. Derfor valgte vi i lighed med mange andre tandklinikker i en periode at lægge et såkaldt hygiejnetillæg på 75kr på alle behandlinger.


Ikke tilladt i visse tilfælde

Vi er siden blevet gjort opmærksom på, at dette i visse tilfælde ikke har været tilladt. Det beklager vi dybt, og tilbyder naturligvis at refundere beløbet ved enten at tilbageføre til patientens bankkonto eller at lægge beløbet ind som acontobeløb, som så modregnes ved en kommende behandling.


Vi har gennemgået samtlige regninger

Vi har gennemgået samtlige regninger udstedt mellem marts og december 2020, og har som udgangspunkt anført evt. tilgodehavender som et acontobeløb hos den enkelte patient. Som patient behøver du således ikke at foretage dig noget - evt tilgodehavende fratrækkes blot din næste tandlægeregning. Ønsker du i stedet at beløbet overføres til din konto, gør vi naturligvis det.


Kun visse behandlinger er omfattet

Det er vigtigt at forstå, at det kun er i særlige tilfælde, at tillægget ikke har været berettiget - nemlig hvis behandlingen udelukkende har indeholdt ydelser, hvor prisen er fastsat via sygesikringsoverenskomst (i det følgende kaldet "fast ydelse"). De såkaldte frie ydelser (som prissættes af den enkelte klinik) er ikke omfattet. Har patienten betalt hygiejnetillæg i forbindelse med en behandling bestående af både en eller flere frie ydelser og en eller flere faste ydelser, er tillægget berettiget. Læs mere herom hos Tandlægeforeningen >


Eksempel 1:

Ved en behandling bestående af en undersøgelse (fast ydelse) og tandrensning (fast ydelse), er tillægget ikke berettiget og refunderes.


Eksempel 2:

Ved en behandling bestående af undersøgelse (fast ydelse) og plastfyldning (fri ydelse) ved samme tandlægebesøg, er tillægget berettiget.


Eksempel 3: 

Ved en behandling bestående af en paradentosebehandling (fast ydelse) med bedøvelse (fri ydelse), er tillægget berettiget.


Eksempel 4:
Ved en behandling bestående af en rodbehandling (fri ydelse), er tillægget berettiget.


Hvilke behandlinger er faste og hvilke er frie?

Faste ydelser:

Undersøgelse, røntgenbillede (inkl. de såkaldte bitewings), tandrensning, paradentosebehandling og simple tandudtrækninger.


Frie ydelser:

Bedøvelse, plastfyldning, rodbehandling, krone, implantater, proteser og komplicerede tandudtrækninger.


Undskyld!
Covid-19 har betydet utroligt mange ændringer og talrige nye retningslinjer og krav fra myndighederne er kommet med meget kort varsel. Vi gør vores yderste for at yde vores patienter den bedste behandling og service og naturligvis leve op til alle krav. Men denne gang fejlede vi. Undskyld.